Meble kuchenne

Jaki zlew wybrać do restauracji

Jeśli chodzi o odpowiedni wybór punktów sanitarnych w restauracji, takich jak zlew gastronomiczny, to nie jest to oczywista decyzja. Mamy bowiem na rynku bardzo dużo dostępnych modeli o różnych rozmiarach i wyglądzie. Jednak każdy z nich nadaje się lepiej do różnych miejsc. Kluczowe jest także ich rozmieszczenie w taki sposób, aby każdy kucharz miał do nich niezwykle łatwy dostęp. Dzięki temu praca przebiega o wiele szybciej i sprawniej, a potrawy są o wiele szybciej wydawane.

Zlew gastronomiczny mały czy duży

Jeśli chodzi o wybór wielkości zlewu do lokalu, to najlepiej posiadać kilka takich i kilka takich wielkości. Tutaj decyduje rozmieszczenie, bo jeśli jest prawidłowo rozmieszczone, to kucharz ma do nich łatwy dostęp i praca jest zdecydowanie łatwiejsza i o wiele lepiej uporządkowana.

Na rynku jest bardzo wiele modeli zlewów do gastronomii, bo możemy wybrać taki z ociekaczem, który często jest bardzo pomocny. Możemy także znaleźć zlewy ze stołem i te bardziej zabudowane z dodatkową półką na dole. Jeśli chodzi o wielkości, to możemy wybrać taki jednokomorowy lub dwukomorowy. W dużej restauracji najlepiej posiadać kilka małych i najbliżej kucharza również te duże. Odpowiednie rozmieszczenie zlewów bowiem sprawia, że praca staje się znacznie bardziej zorganizowana i o wiele łatwiej zachować w lokalu czystość. Jest to bardzo istotna kwestia we wszystkich lokalach, które mają jakąkolwiek styczność z żywnością. Zlew może nam to zadanie ułatwić szczególnie wtedy, kiedy będzie odpowiednio dobrany i rozmieszczony.