Świąteczne wypieki – skompletuj bazę
Święta Bożego Narodzenia to okres pachnący cynamonem, pomarańczami, a także piernikami. Unosząca się w powietrzu atmosfera przesiąknięta jest domowym ciepłem i aromatem unoszącym się znad świeżo wyciągniętych z pieca słodkości. Sztuka pieczenia ciast nie należy jednak do najłatwiejszych. By dodać sobie pewności i tworzyć małe słodkie dzieła, należy początkowo skompletować kuchenną bazę.
Forma do pieczenia ciast
Forma, lub innymi słowy blacha do wypieków to podstawowy element, w który należy zainwestować przed świątecznym szaleństwem. Najlepiej by ta posiadana przez nas wykonana była z metalu lub innego ogniotrwałego materiału.
Tortownica to jedna z najczęściej wybieranych form. Dzięki swojej ruchomości oraz zaciskającej obręczy może być ona wykorzystywana zarówno do pieczenia ciast obracanych, jak i nie po procesie wypiekania.
Pędzelek, foremki i inne akcesoria
Za nie mniej ważny element wyposażenia uznać można foremki do wykrajania ciasteczek oraz pędzelek do nakładania m.in. glazury. Wykonane z wysokiej jakości silikonu produkty posłużą nam przez wiele lat.
Silikon jako materiał nietoksyczny, a także łatwy w utrzymaniu czystości to strzał w dziesiątkę podczas kuchennych rewolucji.