Patelnia ceramiczna – fantastyczny produkt dla każdego
Patelnie teflonowe powoli odchodzą do lamusa i na ich miejsce wkraczają patelnie ceramiczne, które są znacznie bardziej odporne na wszelkiego rodzaju zarysowania i uszkodzenia mechaniczne.
Doskonała w każdej kuchni
Takie modele patelni ceramicznych są zdecydowanie bardziej bezpieczne dla naszego zdrowia, ponieważ powstają z minerałów i gliny, które wypalane są w bardzo wysokiej temperaturze. Patelnia jest płaska, dlatego wszystkie przygotowywane na niej potrawy smażą się równomiernie. Patelnia ta bardzo długo trzyma ciepło co oznacza, że przed podaniem nie trzeba jej trzymać na małym ogniu, aby pozostawała ciepła.
Fantastyczne dla każdego miłośnika gotowania
Patelnia ceramiczna posiada bardzo wiele zalet. Przede wszystkim jej powłoka w żaden sposób nie wpływa na smak potrawy, a także nie wchodzi w reakcje z żadnymi składnikami, co może zdarzyć się np. przy patelniach żelaznych. Świetnie się sprawdza zarówno w przypadku kuchenek gazowych, elektrycznych czy indukcyjnych. Ponadto dzięki temu, iż patelnia długo trzyma ciepło oszczędza ona energię elektryczną, ponieważ można patelnię bez problemu zdjąć z kuchenki, a potrawa jeszcze przez jakiś czas pozostanie ciepła i gotowa do spożycia.