Jak urządzić kuchnię w restauracji lub w hotelu?
Każdy właściciel restauracji lub hotelu, doskonale zdaje sobie sprawę, iż takie miejsce powinno być wyposażone w niezwykle praktyczny i funkcjonalny sposób. Jakie sprzęty i akcesoria w takich profesjonalnych kuchniach są niezbędne? Poniżej podpowiedź.
1. Specjalistyczny sprzęt
By kuchnia była urządzona w sposób profesjonalny i nadawała się do gotowania potraw dla sporej liczby osób, musi posiadać bardzo dobry i specjalistyczny sprzęt oraz wiele akcesoriów, które ułatwiają pracę w kuchni. Dlatego też, właściciele takich miejsc stawiają na doświadczonych i sprawdzonych producentów urządzeń (np. Edenox) gastronomicznych, którzy tworzą urządzenia nowoczesne, solidne, trwałe oraz dostosowane do potrzeb wielu kuchni.
2 Katalog produktów Edenox
I tak katalog produktów Edenox opiewa o takie sprzęty jak np. stoły grzewcze, meble do pracy, obróbki wstępnej i przygotowania warzyw, meble do obróbki jarzyn, mięsa i ryb oraz meble do zmywalni, meble do magazynowania i przechowywania, okapy wyciągowe przyścienne i centralne, baterie gastronomiczne, regały, pakowarki próżniowe
miksery ręczne, krajalnice do wędlin, maszynki do mięsa oraz szafy chłodnicze i mroźne. Takie urządzenia zostały stworzone do dużych, gastronomicznych obiektów, w których stawia się duży nacisk na funkcjonalne urządzenia. Dodatkowo, producenci takiego sprzętu stawiają na najwyższą jakość swoich produktów, ze względu na fakt, iż jest to asortyment, który musi sprawdzać się w każdych warunkach przez co najmniej kilka lat.